Carxofa

La carxofa, la reina de la temporada

Quan és temporada, com és el cas, la carxofa és un dels àpats més demandats i apreciats pels nostres clients. Al Restaurant La Huerta utilitzem la varietat Blanca de Tudela, la més conreada a la península i que resulta excel·lent per ser consumida fresca.

És per això que, sempre que ens és possible, ens la fem portar de llocs propers a casa nostra, com ara la zona del Prat de Llobregat, el Maresme i, evidentment, l’Horta de Lleida.

Actualment, fins a l’abril, podeu degustar-la al restaurant feta a la manera tradicional, és a dir al caliu, però també com a part de l’elaboració d’altres plats, com passa en el caneló de rap amb gambes, bolets i carxofes.

En qualsevol cas, la carxofa és una font d’hidrats de carboni, vitamines i minerals. D’origen egipci, avui dia està estesa per tot el món, sempre en indrets amb climes suaus.

Com a curiositat, heu de saber que, quan la planta dóna la flor, aquesta genera uns enzims que es poden utilitzar com a quall per a la llet en l’elaboració d’uns formatges que són anomenats formatges de flor.

Tornar

Comparteix