El nostre camí es va començar a escriure ja fa més de mig segle. Concretament, el 16 de juny del 1966. Era un dijous i l’Antonio Botargues Seuma obria per primer cop les portes del restaurant La Huerta al número 8 de l’avinguda de Tortosa de Lleida i, sense saber-ho, començava a escriure una història que avui encara continua.

Com tots els començaments, els inicis no van ser fàcils. L’Antonio va haver de lluitar de valent i deixar-s’hi l’ànima i moltes hores d’esforç i dedicació, amb una cuina que oferia un servei de 24 hores que els clients van saber valorar.

Més de
mig segle
de vida
i cuina

Lleida La Huera Restaurant

També hi va ajudar la ubicació de l’establiment, just al davant del mercat de fruites i verdures, a tocar de la llotja de ramaderia i a prop de l’estació de tren.

La Huerta va obrir les seves portes l’any 1966 i en pocs temps va esdevenir un punt de trobada on gaudir de la cuina de la terra i de la companyia 

El tracte cordial, l’autenticitat de la cuina i la qualitat de la matèria primera van fer la resta per tal que, en pocs anys, La Huerta es fes amb un nom dins la restauració lleidatana, i per les seves taules hi passava, de dia i de nit, gent de qualsevol origen i condició, des de pagesos, ramaders, camioners, ferroviaris, empresaris i taxistes fins a artistes i músics. Gent de tota mena que imprimien al local d’un ambient molt variat i multicultural.

La Fira de Sant Miquel esdevenia el millor exponent d’aquell clima bulliciós, i els visitants aprofitaven la seva estada a la ciutat per gaudir de la cuina típica de la terra que s’oferia a La Huerta, amb caragols a la llauna, escalivades, esqueixades de bacallà, assortiments de fruites, carxofes a la brasa, torrades i carns a la ribera del Segre que aleshores ja preparava el Valentín Botargues, el fill gran del fundador.

Image
Image

La senzillesa i un servei amable i proper ajudaven a que el foc de la brasa sempre encès esdevingués un punt de trobada on gaudir del bon menjar i de la millor companyia.

Avui l’establiment manté els seus valors de sempre però sense renunciar a mirar al futur amb ambició i disposat a reinventar-se a cada pas

Aquell esperit va alimentar durant anys la llar de foc de La Huerta, i així ha arribat als nostres dies. Mig segle en què la cuina ha anat canviant i adaptant-se als nous temps, però sempre arrelada en la seva terra i en la seva gent.

Amb uns valors que avui, en ple segle XXI, no vol perdre, però que tampoc li impedeixen mirar cap al futur amb noves aspiracions, amb la ment oberta i disposada a reinventar-se a cada pas. Una cuina que sap d’on ve i que també sap cap a on va.